Mi-as inrama dorurile

Toti suntem la un moment dat bolnavi de dor.

Si dorul doare al naibii, pe bune. Ti se infige cu parsivenie pana in maduva sufletului. Musca din el cu cruzime, fara remuscari, ca o fiara infometata. Iti taie respiratia. Provoaca suferinta. Te trezesti intr-un soi de triaj, deraiat(a) de la traiectoria zilnica.

Ca sa-ti revii cat de cat, ai nevoie de resuscitare si masca de oxigen.

Dorul e o boala comuna, e ca  un virus de care te imbolnavesti intr-o zi, dupa care nu mai scapi de el ever, odata intrat in sistem, pentru ca nu s-a descoperit antidotul. Si mai e o veste proasta – recidiveaza.

Cand ti-e lumea mai draga, pac, reapare. Si iar zici ca te-a lovit trenul. Si devii leguma. Nu mai vrei nimic. Decat sa zaci. Eventual sa mori. Te seaca de vlaga si iti amputeaza dorinta de viata. 

Pe oamenii bolnavi de dor ii recunosti din prima, dupa privirea tampa, pierduta in spatiu. Ii vezi cum se uita prin tine. Sunt ca autistii. Vorbesti cu ei, dar nu-ti raspund, pentru ca nu aud nimic din ce le spui. Ba chiar ii enerveaza daca le vorbesti, pentru ca le intrerupi sirul gandurilor lor.

Si dorurile sunt multe…oh, atat de multe!!

Dor de casa, dor de copil, dor de parinti, dor de iubit(a), dor de iubire, dor de inceputuri cu clipe perfecte, dor de cuvinte care topesc  distante si iti pun inima pe jar, dor de dimineti cu aroma de cafea in doi, dor de duca, dor de locuri si oameni noi, dor de un vin bun in compania cui trebuie sau cui ti-e drag si un playlist pe masura, dor de primavara cu miros de tei, dor sa fii tinut strans de mana, dor de zambete complice, dor de soapte in ureche, dor de o nebunie care nu se poate descrie in cuvinte (pentru ca s-ar rusina icoanele de pe pereti, nu-i asa) 😉 …si cred ca as putea continua pana maine.

Dar cel mai tare doare cand ti-e dor de tine si nu te mai (re)gasesti.

In nimic!

mi-e-dor-de-tine-196_e72042eb140c31.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s