Viata – o lectie pe repede inainte

Tu ce ai invatat pana acum din viata? Din lectiile ei subtile sau mai abrupte, la care te-a supus ?

Ai invatat sa te ridici ca apoi sa cazi, ai invatat sa respiri, sa iubesti, sa te  daruiesti si sa daruiesti, sa tradezi cu zambetul pe buze, sa minti magistral, ca baronul Munchausen. Ai invatat sa iubesti si sa ridici inimi ca apoi sa le frangi, sa dai sperante ca apoi sa le prabusesti in gol.

Ai invatat, desigur, sa ai success dar a venit si lectia amara a esecului. Ai invatat ca anumiti oameni au suflet bun de pus la rana, dar sunt altii atat de rai ca faci septicemie daca te risti sa-ti oblojesti ranile cu ei. Mai bine ti le lingi singur!

Si ai mai invatat sa nu te bazezi decat pe tine si ca este o prostie magistrala sa crezi ca te poti baza pe altii! Ai invatat ca prietenii sunt langa tine cand esti bine si dispar subit cand ai probleme.

Ai invatat ca tineretea are perioada de expirare si ca ridurile si bolile apar negresit. Ai invatat ca timpul trece ca un meteorit si ca nu faci nimic altceva toata tineretea decat sa alergi dupa bani, uitand sa traiesti…iar cand vrei asta, constati ca nu se mai poate… sau e prea tarziu…

Ai invatat ca sanatatea este un lucru atat de pretios care se poate pierde atat de usor, iar Mastercardul poate cumpara cel mult lucruri materiale, dar nu sanatate! Nu inimi! Si nu timp!

Si ce ai mai invatat? Ca promisiunile sunt desarte si nu trebuie sa te amagesti crezand in ele, pentru ca iti faci tie un mare deserviciu iluzionandu-te!

Ai invatat ca totul in viata este relativ si ca nimic nu este “forever”! Ca bogatii  sunt uneori chiar mai saraci decat saracii, pentru ca au sufletele atat de goale, desi au cardurile atat pline. Si ii mai vezi cum stau, uneori, pe holuri de spitale, cu cele mai scumpe telefoane in mana si la patru ace, dar cu sufletul facut zdrente, pentru ca au sanatatea praf iar banii lor nu valoreaza mai nimic in fata vointei lui Dumnezeu.

Ai invatat ca iubirea nu se masoara in averile pe care le unesti sau in sex (oricat de bestial ar fi!) daca nu este dublat de sentimente adevarate, de clipe pretioase petrecute impreuna, unul in bratele celuilalt, cu zambetul pe buze si sufletul tremurand de fericire.

Ce naiba ai/am invatat din viata asta pana acum?

Ca oricat am invata tot nu am invatat nimic!!!

life lessons

 

Advertisements

3 thoughts on “Viata – o lectie pe repede inainte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s